Ботаническата градина вдъхнови десети малки художници

Ботаническата градина вдъхнови десети малки художници

Хлапетата искат да видят в парка фонтани, къщички за птици, детски площадки, алеи, екзотични растения, плодове, зеленчуци

Деца на възраст от 5 до 16 години се включиха със своите рисунки в изложба на тема „Моята ботаническа градина“, организирана от Инициативния комитет по възстановяването на Ботаническата градина и Speedflow Bulgaria по случай Деня на детето 1 юни. Младите художници показаха завиден талант и със своите творби допринесоха към проекта за възраждането на мечтания парк в Пловдив. Изобразиха с различни техники и похвати как точно искат да изглежда – фонтани, къщички за птици, детски площадки, алеи, екзотични растения, плодове, зеленчуци и още много. Всичко това допринася за популяризирано на проекта по възстановяването на ботаническата градина в Пловдив, на която от 2017 се провеждат редовни почистващи акции съвместно с община Пловдив, район Тракия и Аграрен Университет-Пловдив.

Предстои и деветото поред почистване на територията на градината. Организаторите на инициативата канят всички тази неделя, 10 юни, от 10 часа, за да бъде възстановена Ботаническата градина до 2019 г.

Източник : Под Тепето