Ботаническата градина се възражда

Ботаническата градина се възражда

Пролетни цветя и къщи за птици в парка, благодарение на усилията на десетки природолюбители и доброволци

Десетки природолюбители и доброволци се включиха в първото за 2018 организирано почистване на Ботаническата градина към Аграрния университет миналия уикенд. А резултатът е повече от впечатляващ. Пролетни цветя вече разцъфват върху почистените от предходните доброволчески акции места. Ботаническата градина се възражда, благодарение на усилията на гражданите.

Почистването обаче продължава. Следващото събитие ще е 25 март (неделя) от 11 часа, когато ентусиастите канят всички пловдивчани. Освен че ще се продължи с почистването на територията от боклук и индустриални отпадъци, ще бъдат окачени  къщички и хранилки за животни и птици. „Ако имате такива, вземете ги със себе си. А ако ли не, може да направим нови на място. Осигуряваме оборудване и инструменти – ръкавици, чували за боклук, лопати, ножици и др., но всякаква допълнителна помощ е добре дошла”, съобщават организаторите.

Освен на всички свои съмишленици, те благодарят на Аграрен университет – Пловдив, от чието ръководство обявиха, че ще започнат да провеждат студентски практики на територията на градината, за да подпомогнат по-бързото й преобразяване в райско кътче. Природолюбителите изказват благодарност и към кмета на район Тракия Костадин Димитров, който активно продължава да съдейства с извозването на събрания боклук, както и с процеса по подготовката и изграждането на предвидената ограда.

Източник : Под Тепето