В Деня на земята инициативата „Мисли Зелено“ почисти част от Ботаническата градина

В Деня на земята инициативата „Мисли Зелено“ почисти част от Ботаническата градина

В Дена на Земята точно 22 човека се събраха в Ботаническата градина към Аграрен университет Пловдив и почистиха част от площта ѝ.Инициативата „Мисли Зелено“ се осъществи благодарение на сдружение „Аз обичам Пловдив“ и PlovdivTown, съвместно с доброволците, които почти всяка неделя отделят от личното си време, за да почистят зелената площ до квартал „Тракия“.

В рамките на една седмица пловдивчани можеха да гласуват за мястото, което искат да бъде почистено, като избираха между градината, брега на река Марица, парк Лаута и тепетата. В крайна сметка изборът стана ясен, а защо той бе точно Ботаническата градина, разбрахме днес.

Мястото наистина има нужда от помощ – дали доброволна, дали общинска, няма голямо значение, защото иначе хубавата гора е в лошо състояние, а боклуците, които изровихме от почвата ѝ, слабо казано ни потресоха.

В своята цялост Ботаническа градина Пловдив има огромен потенциал. Може да стане дом на забележителна флора и фауна, място за отдих, както и учебен център на открито за студентите на Аграрния университет. Но това няма да се случи, докато не се вкара в ред. Днес успяхме да изкастрим част от дърветата, да съберем изпопадали клони, да изровим няколко участъка и да изкосим тревата. Но има още много работа, а за да се свърши тя, трябва да сме единни и повече.

Другият уикенд, ние от PlovdivTown за пореден път ще подкрепим инициативата, но не само ще чистим, а и ще се веселим. След акцията ще запалим барбекю и ще се опознаем повече с тези, които ще се потрудят с нас рамо до рамо.

Източник : PlovdivTown