Ентусиасти възраждат Ботаническата градина в Пловдив

Ентусиасти възраждат Ботаническата градина в Пловдив

Тази неделя ще продължи почистването на занемарения ценен парк под тепетата

Група доброволци ще продължат и тази неделя с почистването на занемарената Ботаническа градина на Аграрния университет в Пловдив. Ентусиастите, организирани от украинката Ната Елис, смятат, че за пълното възстановяване на ценния парк от 130 дка и превръщането му в късче от рая, ще са им необходими около две години.

Те са получили уверение от университета и Общината, че след почистването ще бъде сложена ограда. Ботанически градини от страната пък са обещали да им дарят дървета и храсти.

Почистването под надслова „От занемарено към галено” ще започне в неделя, 11 март, от 11 часа. „Ако разполагате с допълнителни ръкавици, може ги вземете със себе си. Всякакво друго оборудване – ножици за кастрене на дървета, лопати, торби за боклук и др., ще бъдат осигурени, но по желание може да бъдат донесени”, обявиха организаторите.

„Нека заедно запретнем ръкави и превърнем Ботаническата градина в еднo приказно място, на коeто да се радваме заедно с децата си!”, призовават те.

Плановете им включват създаване на оранжерии, главна сграда, лаборатория, детски кът и кът за техните родители. Ще има още учебен център, фонтани, езорото, Японска и Английска градина и алпинеум (Алпийска градина).

Източник : Plovdiv Time