За осми път почистват Ботаническата градина

За осми път почистват Ботаническата градина

След двете изключително успешни последователни почиствания, които пловдивските доброволци проведоха на територията на Ботаническата градина на 15 и 22 април,резултатите са налице – още по-голяма изчистена площ, събрани и изхвърлени десетки торби с боклук, изнесени паднали дървета и клони и изкосена трева. Това успяха да свършат до момента така, че едно тотално занемарено пространство започна все повече да прилича на парк.

Екипът ентусиасти предприема тази неделя, 13 май, от 10.00 часа, своето 8-мо поред почистване на Ботаническата градина в Пловдив.

„Когато сме заедно, само за няколко часа ще продължим да подготвяме територията за засаждането на нови дървета и храсти и за изграждането на оградата от Аграрен Университет – Пловдив и Община Пловдив. Както обикновено осигуряваме всички необходими материали – ръкавици, торби за боклук, лопати, ножици и др. А вас молим да отделите няколко часа от ценното си време и да ни помогнете да възродим място, на което все още растат редки растителни видове!”, призовава Венета Крумова от името на доброволците.

Те пък благодарят сърдечно на увлечените в инициативата им: Сдружение „Мисли зелено“, Българската асоциация на студентите по дентална медицина (БАСДМ), Сдружение „Аз обичам Пловдив” и PlovdivTown.

Повече актуална информация:

https://www.facebook.com/events/162494914432986/

·Youtubeканал на Ботаническата градина –

https://www.youtube.com/channel/UCWDWUrDB3MQQJNjTKngM63Q

·Групата на Ботаническата градина във Facebook –

https://www.facebook.com/groups/1538064526229836/

Източник: GustoNews