За осми път ще чистим Ботаническата градина

За осми път ще чистим Ботаническата градина

След двете изключително успешни последователни почиствания, които се проведоха на територията на Ботаническата градина на Аграрен Университет-Пловдив на 15 и 22 април,резултатите са налице – още по-голяма изчистена площ, събрани и изхвърлени десетки торби с боклук, изнесени паднали дървета и клони и изкосена трева. Едно някога тотално занемарено пространство започва все повече и повече да прилича на истински парк!

Присъединете се отново към нашия екип ентусиасти тази неделя на 13 май от 10:00 часа, когато заедно само за няколко часа ще продължим да подготвяме територията за засаждането на нови дървета и храсти и за изграждането на оградата от Аграрен Университет – Пловдив и Община Пловдив. Както обикновено осигуряваме всички необходими материали – ръкавици, торби за боклук, лопати, ножици и др. А вас молим да отделите няколко часа от ценното си време и да ни помогнете да възродим място, на което все още растат редки растителни видове, призовават организаторите на акцията.

Бихме желали сърдечно да благодарим на всички включили се в инициативата „Мисли зелено“, както и на Българската асоциация на студентите по дентална медицина (БАСДМ), Сдружение Аз обичам Пловдив и PlovdivTown – град Пловдив, които приеха нашата кауза за своя и се включиха в голямото почистване на Ботаническата градина по време на Международния ден на Земята – 22 април, допълват авторите на инициативата.

Източник : Под Тепето