Пак чистим Ботаническата градина

Пак чистим Ботаническата градина

Нашите усилия са насочени към подготовка за последващо засаждане на нови дървета и храсти, както и изграждане на нова ограда от Аграрен Университет Пловдив и Община Пловдив

След като в Деня на земята помогнахме на доброволците от групата по възстановяване на Ботаническата градина към Аграрен университет Пловдив, ние от екипа на PlovdivTown ще им подадем ръка за пореден път, защото когато започнем нещо, е хубаво да го довършим и то като хората.

Следващото голямо почистване на градския парк в квартал „Каменица 1“ – бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Удроу Уилсън“, ще се осъществи на 13-ти май от 10:00 часа сутринта. Както организаторите, така и ние каним всички желаещи да се присъединят към екипа ни и да отделят два-три часа от времето си за една добра кауза.

Нашите усилия са насочени към подготовка за последващо засаждане на нови дървета и храсти, както и изграждане на нова ограда от Аграрен Университет Пловдив и Община Пловдив.

Миналият път за тези няколко часа изхвърлихме десетки торби с боклуци, започнахме почистване на дългият канал, обрамчващ най-близката територия до улицата. Изсякохме ненужни и мъртви клони, подкосихме тревата и освежихме част от пространството. Уви, има още много квадратура, нуждаеща се от поддръжка, до преди това трябва да е пригодена и почистена.

За дошлите доброволци ще има осигурени ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива. Като и вода за пиене. А на финала, за да си отдъхнем и да се наградим за добре свършената работа, ще направим барбекю, точно там, на поляната, за да се слеем едно с природата и да усетим сладката умора от труда ни.

Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/162494914432986/

Източник : PlovdivTown