Пловдивчани избраха Ботаническата градина за провеждането на „Мисли Зелено“

Пловдивчани избраха Ботаническата градина за провеждането на „Мисли Зелено“

Всяка година ентусиасти и природолюбители се събират, за да почистят някое място в Пловдив и да го превърнат в по-чисто

За шести пореден път свършихме чудесна работа на територията на Ботаническата градина. Успяхме да направим още 20 къщички за птици с помощта на шестокласниците от СОУ „Симон Боливар“, които минаха случайно покрай градината и с любопитство се присъединиха към нас. Освен че ни помогнаха със сглобяването на къщичките, активно съдействаха на останалите доброволци със събирането на боклук. Искаме да кажем едно голямо „Браво“ на тези млади хора, които избраха отговорността пред това да играят. Истинска изненада за нас беше и когато един от доброволците засвири на гайда. Под нейния съпровод приключи почистването – истинска награда за положения от всички труд.
Изненадите обаче не спират до тук. Днес разбрахме, че Ботаническата градина е събрала най-много гласове от участвалите в анкетата на PlovdivTown- град Пловдив и тази неделя 22 април (международния ден на Земята) там ще се проведе голямата ежегодната инициатива „Мисли Зелено“. Събитието се организира от Българската асоциация на студентите по дентална медицина (БАСДМ) с подкрепата на Сдружение Аз обичам Пловдив и PlovdivTown – град Пловдив. Всяка година ентусиасти и природолюбители се събират, за да почистят някое място в Пловдив и да го превърнат в по-чисто, по-зелено и приветливо за жителите на града и неговите гости.
Толкова сме щастливи и благодарни, ще тази година „Мисли Зелено“ ще се проведе именно в Ботаническата градина. Тази допълнителна подкрепа ще ни помогне да почистим още по-голяма част от нея и да ускорим процеса по изграждане на оградата й. Нека заедно дадем на Пловдив един забележителен природен парк. Запазете си датата 22 април.

Източник : plovdiv.utre.bg