Украинка събра доброволци, чистят Ботаническата градина СНИМКИ

Украинка събра доброволци, чистят Ботаническата градина СНИМКИ

Ната Елис поде инициативата в социалната мрежа, акцията продължава

Доброволци от различни възрасти използваха днешния топъл и слънчев ден, за да разкрият красотите на Ботаническата градина в Пловдив. Организирани в социалната мрежа от украинката Ната Елис, те продължиха с пълна сила и тази неделя с почистването на мястото с площ от над 150 декара.  На страницата си във фейсбук Ната публикува и снимки на прекрасни пролетни цветя, показали се на изчистените места.

Организаторите осигуряват ножици за кастрене на дървета, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива.  Ната Елис благодари на кмета на район „Тракия” за оказаната подкрепа и съдействие. „С негова помощ беше изнесен целият боклук, събран от предишните доброволчески акции”, написа украинката и призова: „Нека заедно запретнем ръкави и превърнем Ботаническата градина в еднo приказно място, на коeто да се радваме заедно с децата си!”.

По този начин участниците искат да помогнат на Аграрния университет и община Пловдив за подготвяне на територията за последващо засаждане след като бъде изградена новата ограда.

Източник : trafficnews.bg