Как ще се казва обновената Ботаническа градина на Пловдив? Ти решаваш!

Как ще се казва обновената Ботаническа градина на Пловдив? Ти решаваш!

В конкурса могат да участват всички, без ограничения във възрастта. Важно е логото да е авторско, да не наподобява логата на други марки и брандове и да отговаря на духа на една Ботаническа градина

Не е тайна, че втора година, няколко пъти в месеца група доброволци и студенти от Аграрния университет бавно, но търпеливо и успешно обновяват Ботаническа градина Пловдив, единствената такава в града, която се намира точно преди моста за кв. Тракия. Всичко се случва с подкрепата на Община Пловдив и район Тракия, който все повече се превръща в притегателна зона за урбанизирани паркове. Така малко по малко запустялото място се превръща в един зелен оазис, който скоро ще е достъпен за жителите на града, за отдих, разходки и спорт. От съвместните усилия на всички участващи в проекта на лице са видими резултати, които се измерват в над 1500 кв. м. изчистена от бурени и боклуци площ, засадена градина с минзухари, построени 30 къщички за птици, разрушени незаконни постройки и подаването на обществена поръчка за изграждане на ограда, която се отделя градината от улиците и ще я оформи в параметрите ѝ.

Но преди всичко да е готово и паркът да отвори врати, от университета и доброволческата кампания организират един, по-скоро,  приятен конкурс – за име и лого на Ботаническа градина Пловдив. В него могат да участват всички, без ограничения във възрастта. Важно е логото да е авторско, да не наподобява логата на други марки и брандове и да отговаря на духа на една Ботаническа градина. Да улавя настроението на флората, да показва характера ѝ, а не този на твореца. Предпочитание е шрифтът, използван за него да е авторски или да не е защитен от авторско право. Името не трябва да е патентовано, като то може да е вплетено в логото, а може да е и отделно. Всеки участник има право да кандидатства с до три проекта самостоятелно или в група. За участие са свободни да се включат както българи, така и чуждестранни автори. Крайната визия трябва да е в цветна и монохромна версия на .jpg формат в размери 1500х1500. Изписана и на кирилица, и на латиница, подплатени с една страница дълга защита на идеята, кратко резюме на твореца, както и бранд бук в pdf формат, име, телефон за връзка и e-mail. Конкурсът вече започна и ще продължи до 10-ти декември 2018-та. Десетте най-добри творби ще бъдат селектирани чрез публично гласуване. От тях компетентно жури ще избере победител, който ще си заслужи 1000 лв. Творбите могат да се изпращат на garden@speedflow.bg.

Източник : Plovdiv Town